• Historie van CHRC

  Voetbalvereniging CHRC (Cito Harten Rijn Combinatie) is een echte volksvereniging met een rijke voetbalhistorie. De club is op 11 januari 1946 ontstaan, door een fusie tussen de Renkumse voetbalverenigingen Cito en Harten Rijn. De leden van Cito bestaan voornamelijk uit Heelsummers, terwijl het merendeel van de voetballers van Harten Rijn werknemers zijn van de papierfabrieken Harten en de nieuwe papierfabriek aan de Nederrijn.

  Hoogtepunten

  De vereniging kent veel hoogtepunten. Zo is CHRC kampioen in 1952, 1959, 1968, 1974 en 2007. Daarnaast heeft de club jarenlang een heuse supportersvereniging met ruim 250 leden. De bouw van het huidige clubhuis begint in februari 1974, waarna het vijf maanden later wordt opgeleverd. De werkzaamheden zijn voornamelijk in het weekend.

  De wedstrijden van CHRC worden in de jaren vijftig en zestig erg goed bezocht. Streekderby’s tegen onder meer Ede of het Wageningse WAVV halen regelmatig bezoekersaantallen van 2800. In 1955 speelt CHRC een beslissingswedstrijd tegen Jonge Kracht uit Huissen, om promotie af te dwingen naar de eerste klasse. Helaas wordt er in Heelsum met 0-1 verloren. Het hoogste podium waarop CHRC heeft geacteerd is de twee klasse.

  Trainers en spelers

  CHRC heeft in haar historie veel trainers in dienst gehad. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  Dick Overmars
  Nol Gerrits
  Henk Snippe
  Piet van Kerkof
  Willy Melchers
  Henk Charly Bosveld
  Herman van Amersfoort
  Stef Gerritsen
  Chris van de Peppel

  Daarnaast heeft CHRC meerdere spelers geleverd die later zijn uitgekomen in het betaalde voetbal:

  Aart Budding (FC Wageningen)
  Chris Lamers (FC Wageningen)
  Richard Budding (FC Wageningen, Feyenoord en Vitesse)
  Geo de Leeuw (PSV).

  Laatste kampioenschap

  In 2007 wordt CHRC onder hoofdtrainer en oud-doelman Fred Schuurman kampioen van de zesde klasse. Na een financieel onzekere periode weet het bestuur de broekriem aan te trekken, waardoor de vereniging weer een gezonde club is, waar plezier hoog in het vaandel staat.

  Promotie

  In het seizoen 2012-2013 wordt trainer Mart Gerrist aangesteld als opvolger van Fred Mullenders. Dit brengt het nodige succes met zich mee. Het elftal weet zich op de laatste speelronde te plaatsen voor de nacompetitie, waarin het uitkomt tegen SJN uit Nijmegen. Na een 0-8 uitoverwinning, wordt de returnwedstrijd met 4-3 gewonnen, CHRC promoveert hierdoor naar de vierde Klasse.

  Tegenwoordig

  CHRC degradeert na een jaar in de vierde klasse te hebben gespeeld weer naar de vijfde klasse, waar het vervolgens enkele seizoenen in de subtop speelt. De club heeft drie seniorenelftallen en vijf jeugdelftallen. In 2016 promoveert het compleet gerenoveerde eerste elftal onder leiding van trainer Chris van de Peppel via de nacompetitie opnieuw naar de vierde klasse.