• Oefenwedstrijden

  Aanvragen en inplannen van oefenwedstrijden
  Oefenwedstrijden en vriendschappelijke wedstrijden kunnen een goede aanvulling op het trainingsprogramma zijn. Zeker op zogenaamde inhaaldagen willen trainers en leiders dan ook regelmatig een oefenwedstrijd voor hun team regelen. Het bestuur stelt dat op prijs, maar er is wel een aantal regels waar een ieder zich aan moet houden.

  Uitwedstrijden: altijd melden
  Uitwedstrijden moeten altijd aan de wedstrijdsecretaris gemeld worden, zodat we weten waar onze teams zijn.

  Thuiswedstrijden: volg de procedure
  Thuiswedstrijden moeten aangevraagd worden bij de wedstrijdsecretaris. Vooraf wordt gevraagd of er op de gewenste datum/tijd ruimte in het programma is. Alleen de wedstrijdsecretaris heeft actueel inzicht in de mogelijkheden en kan toestemming verlenen. Als er ruimte is kan men de wedstrijd met de tegenstander verder afspreken en daarna aan de wedstrijdsecretaris bevestigen. De wedstrijdsecretaris licht daarna de andere intern betrokkenen binnen de vereniging in, denk aan open en sluiten, kantine, kleedkamers en eventueel een scheidsrechter.

  De procedure:
  Oefenwedstrijden dienen uiterlijk 1 week van te voren aangevraagd te worden.
  Weekendwedstrijden dienen uiterlijk de dinsdag voor het weekend 100% zeker te zijn. Anders vervalt de aanvraag en wordt de wedstrijd niet ingepland.
  Wijzigingen of niet doorgaan van oefenwedstrijden moet direct aan de wedstrijdsecretaris gemeld worden, zodat deze anderen op de hoogte kan stellen.

  Toelichting:
  Thuiswedstrijden in het weekend worden zo veel mogelijk op vaste tijden gepland:

  - Zaterdag: 10.00 uur, 11.00 uur of 12.30 uur
  - Zondag: 10.00 uur, 11.30 uur of14.00 uur.
  Thuiswedstrijden doordeweeks worden het liefst in de eigen trainingstijd gepland. Indien hiervoor medewerking van andere trainers nodig is, dan moet men dit zelf regelen.