• Jeugdkamp de Roerdomp

  17 jun 2019
 • Jeugdkamp CHRC 14 t/m 16 juni 2019 "Groepsaccomodatie de Roerdomp"

   

  Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Klokslag 16:00 uur vertrokken we met 30 kinderen en 10 volwassenen richting Westelbeers. Na 2 uur gereden te hebben (lang leve de files) kwamen we eindelijk aan op de plaats van bestemming. Daar stonden 4 geweldige tipi tenten voor de jongens klaar om de nachten in door te brengen. Nadat we de groepen hadden ingedeeld werd het de hoogste tijd om te gaan eten. Waar kunnen we onze buikjes dan het beste mee vullen??? Precies?? met heerlijke frietjes en snacks gebakken in een snackcar die door een heuse tractor bij ons op het veld afgeleverd werd. 

  Na allen een uurtje rustig aan te hebben gedaan werd het tijd voor team spelletjes. Dit werd tevens de rode draad door het weekend heen. De spellen werden bedacht en begeleid door onze enige echte spel begeleider Marcel Polman. Helemaal in zijn element begeleide hij de fanatieke kinderen door de eerste ronde spellen heen. Het werd een grote strijd, gespeeld op het scherpst van de snede. Voordat de jongste kinderen naar bed moesten (22:00 uur) werd er nog even een drankje en een chippie gedaan. De oudere jongens mochten nog even genieten van een kampvuurtje. Omstreeks 24:00 uur gingen ook de oudere jongens richting de tipi tent. De stuiterballen van JO10 en JO11 hadden totaal nog geen zin om te gaan slapen en bleven dan ook vol goede moed wakker om de begeleiding het leven zuur te maken. Om 4:30 uur in de ochtend kregen ze de mededeling dat ze om 8:30 uur verwacht werden. We hebben namelijk allen wel eens gehoord van de uitspraak "’s avonds een vent??..s ’morgens een vent". 

  Zo gezegd zo gedaan. Helaas regende het bij het ontwaken, maar ook dat was geen probleem. We hadden de beschikking over een op ons veld gelegen loods en zaten klokslag 08:30 uur aan het ontbijt. Met slaperige koppies maar vol goede moed werden de boterhammen weer naar binnen gewerkt. Omstreeks 10:00 uur werd het tijd om te laten zien welke voetbal kwaliteiten de jongens in huis hadden. Drie spelvormen werden uitgezet, te weten: dribbelen tussen pionnen door waarna er afgewerkt moest worden op een klein doeltje, boogschieten met de voetjes waarbij jong en oud zeer fanatiek de begeleiders de ballen lieten ophalen in de daarachter gelegen bosjes en een partijspel waarbij op het scherpst van de snede werd gestreden. Om 12:00 uur begonnen de buikjes weer te rommelen. Wat kunnen we dan het beste doen om daar vanaf te komen??..heerlijk lunchen met broodjes knakworst. Iedereen zat werkelijk te smullen van de voortreffelijk opgewarmde worstjes door het speciaal meegereisde koek en zopie team.  

  Na de lunch werd het tijd om even de remmen los te gooien op het inmiddels opgebouwde springkussen (stormbaan) van Bob’s Saloon. Ook werd er met veel plezier en gestunt(el) bumperbal gespeeld. De jongens vlogen letterlijk over de kop en in het rond. Wat was dat lachen, gieren en brullen. Om het af te maken hadden we ook nog eens het oud Hollandse spel buikschuiven op een zeiltje met water en groene zeep neergelegd. Ook daar werd met veel enthousiasme en plezier gebruik van gemaakt. Een aantal jongens namen om af te koelen ook nog even een duik in de op het terrein gelegen recreatie plas. Na alle inspanning werd het tijd voor een ijsje en niet te vergeten een appeltje voor broodnodige vitamientjes.

  Toen werd het weer tijd voor onze spelbegeleider. Nu werden er spelletjes gespeeld met het thema water. Als dappere strijders barstte de competitie weer los. De teams gaven elkaar niet veel cadeau. Wat een genot om deel uit te maken van het grootschalige publiek dat langs de kant de jongens aan het aanmoedigen was. Uiteindelijk werd het langzaam weer tijd om de buikjes te vullen. We hadden echter een probleempje??.de BBQ stond al klaar maar het vlees was nog niet gearriveerd. Eindelijk omstreeks 18:00 uur kwam onze redder in nood "Carlot" eraan met het vlees rechtstreeks vanuit Renkum. Wat was het weer goed voor elkaar. Op 10 worstjes na was alles schoon op. Geweldig gegeten dus allemaal. Langzamerhand begon de vermoeidheid bij de meeste jongens toe te slaan. Nog even een kampvuurtje met marshmallows en heerlijk het bedje in. In tegenstelling tot de avond er voor was het nu voor 24:00 uur stil in alle tenten. Wat een opluchting was dit voor de begeleiding. Effuh rustig bijkletsen onder het genot van een hapje en een sapje.  

  De volgende ochtend werd er weer om 8:30 uur ontbeten. Voor de verandering konden we dit wel heerlijk voor de tenten doen in het zonnetje. Vervolgens werd het tijd om de spulletjes te verzamelen en de tassen in te pakken. De terugreis stond namelijk gepland om 13:30 uur. Tussendoor werd het laatste spelletje gespeeld. Ieder team kreeg voor iedere leeftijdscategorie een voetbalvraag. Wat waren de jongens goed met het beantwoorden van de vragen. Gedurende het hele weekend konden de teams enveloppen verdienen met de spellen die gespeeld werden. In deze enveloppen zaten woorden die verstopt zaten in een woordzoeker. De woorden hadden uiteraard te maken met voetbal. Uiteindelijk bleven er een aantal letters over die samen een zin vormden. Het team dat de zin als eerste gevonden had, werd de grote winnaar van het weekend. Zij werden in het zonnetje gezet door Marcel d.m.v. een heuse medaille gevuld met snoep. Nog even de buikjes vullen met broodjes omelet en vleeswaren en toen was het dan toch echt tijd om weer te vertrekken richting huis. Al toeterend kwamen we rond 14:30 uur moe maar voldaan aan op het sportpark waar alle ouders enthousiast stonden te wachten. Wat was dit weekend een groot succes! 

  Namens het bestuur willen we de kinderen en begeleiding bedanken voor het toffe weekend. Complimenten voor de geweldige organisatie!

   

  P.S. We hebben de locatie voor volgend jaar alweer vastgelegd.