• Spelregelbewijs

 • Spelregelbewijs KNVB voor JO17 spelers

  In het seizoen 2014-2015 is de KNVB begonnen met de invoering van het spelregelbewijs voor tweedejaars B junioren, tegenwoordig JO17 spelers / MO17 speelsters.
  De verplichting om het spelregelbewijs te halen is onderdeel van het actieplan 'Tegen geweld, vóór sportiviteit', dat in 2013 door de KNVB is opgesteld.

  Op dit moment zijn de spelers / speelsters geboren in 1998,1999 en 2000 verplicht om het spelregelbewijs te hebben gehaald. (Een cursus met 5 toetsen en een examen.)

  - Want GEEN SPELREGELBEWIJS = NIET SPELEN !


  Account
  Spelers en speelsters geboren in 2001 moeten dit seizoen hun spelregelbewijs halen via de website www.voetbalmasterz.nl. Aan het begin van het seizoen krijgen zij persoonlijk een brief van de KNVB met een activatiecode en inloggegevens voor de website.  De eerste stap is om je account te activeren met deze gegevens. Vervolgens kan je dan inloggen en aan de slag op www.voetbalmasterz.nl

   

 • Ben je je gegevens kwijt, neem dan contact op met de clubcoördinator.


  Oefenen
  Om het spelregelbewijs te halen, moet je eerst vijf levels doorlopen.
  Elk level heeft tien vragen en je moet er telkens eentje meer goed hebben.
  Bij level 1 moet je minstens vijf juiste antwoorden geven. Bij level 2 dus zes. Bij level 3 zeven, bij level 4 acht en bij level 5 negen juiste antwoorden.

  Deze vijf levels kun je opnieuw doen, zo vaak als je wilt. Daarnaast kan je verschillende oefentoetsen doen. Deze oefentoetsen kun je ook zo vaak doen als je wilt. 

  Eindtoets
  Als je voldoende geoefend hebt, kan je starten met de eindtoets. Deze eindtoets heeft twintig vragen, waarvan je er zestien (of meer) goed moet hebben. Als je de eindtoets haalt, ben je geslaagd voor je spelregelbewijs. 

  Je hebt hiervoor drie pogingen. Als het je hier binnen niet is gelukt, neem dan contact op met de clubcoördinator.

  De clubcoördinator is te bereiken via email : secretaris@vvchrc.nl